Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

French pharmacy haul - Φθινοπωρινή αγορά

Στις αρχές του μήνα Σεπτέμβρη, με αφορμή ένα ταξίδι στη Γαλλία, δεν έχασα την ευκαιρία να επισκεφτώ ένα Γαλλικό φαρμακείο και να κάνω τις φθινοπωρινές αγορές μου όσον αφορά προϊόντα περιποίησης κυρίως προσώπου αλλά και μαλλιών. Η αλήθεια είναι ότι σκόπευα να πάρω πολύ περισσότερα προϊόντα από αγαπημένες εταιρίες, αλλά οι τιμές τους δεν είχαν ιδιαίτερη διαφορά από τα Ελληνικά online φαρμακεία (sad face). Ας δούμε λοιπόν τι πήρα.



Αγαπημένο προϊόν, εδώ και ένα χρόνο περίπου, το Phyto 9. Κρέμα ημέρας με 9 φυτά για μέγιστη θρέψη στα πολύ ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά. Το απλώνω σε νωπά ή στεγνά μαλλιά όταν τα νιώθω αφυδατωμένα (δηλαδή συνέχεια) ακόμα και αν έχω χρησιμοποιήσει μάσκα μαλλιών κατά το λούσιμο και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Συνήθως το χρησιμοποιώ βράδυ γιατί δε μου αρέσει η μυρωδιά του, αλλά κάνει τα μαλλιά μου πολύ απαλά. Βρήκα τα δύο σε πακέτο προσφοράς (γύρω στα 14) και δεν έχασα την ευκαιρία. Θα ακολουθήσει αναλυτικό review σύντομα.



Το γνωστό σε όλους νεράκι καθαρισμού της Βioderma, στην πράσινη συσκευασία για λιπαρό δέρμα.  Έχω και τη συσκευασία με το κόκκινο καπάκι, αλλά είπα να δοκιμάσω και αυτό. Όταν αποκτήσω ολοκληρωμένη άποψη για το συγκεκριμένο, θα σας κάνω μία σύγκριση μεταξύ των δύο. Δεν θα πω πολλά γιατί είμαι σίγουρη ότι έχετε βαρεθεί να τα ακούτε, απλά ότι το πήρα 1+1 στη τιμή των 12€ περίπου (τυχερές Γαλλίδες).

και 


Μέχρι τώρα δεν είχα μεγάλη τύχη με τα προϊόντα της la roche posay, καθώς όσα έχω  δοκιμάσει μου προκαλούν σπυράκια (τι συμβαίνει με το δέρμα μου;!) αλλά διάβασα πολύ καλές κριτικές για την Effaclar K, η οποία, σύμφωνα με την εταιρία αποτελεί "Καθημερινή φροντίδα για τo λιπαρό δέρμα με ατέλειες, είναι ιδανική για ενήλικες και κατά της επανεμφάνισης των ατελειών" και επειδή ψάχνω απεγνωσμένα κάτι να με κρατάει ματ, είπα να τη δοκιμάσω. Τιμή γύρω στα 8-9€, με δώρο το νεράκι καθαρισμού, αντίστοιχο με το Bioderma. Την κρέμα, που είναι σε μορφή gel, τη χρησιμοποιώ εδώ και μια εβδομάδα, εμφανίστηκαν κάτι σπυράκια αλλά δεν είμαι σίγουρη ακόμα ότι οφείλονται στο συγκεκριμένο προϊόν, αλλά to be safe τη χρησιμοποιώ μόνο στη ζώνη Τ να δω τι θα κάνει με τη λιπαρότητα.




Δεν έχω ξαναπάρει τέτοιου είδους spray από κάποια εταιρία, οπότε είπα να δοκιμάσω αυτό της Bioderma στη μικρή συσκευασία των 50 ml (~2€). Πλασάρεται σαν Soothing Refreshing Water, το οποίο ενυδατώνει, αναζωογονεί, καταπολεμά την ερυθρότητα και δροσίζει πρόσωπο και σώμα. Το δοκίμασα στο πρόσωπο και νομίζω πως κάνει αυτά που λέει. Κρίμα που δεν το είχα πάρει νωρίτερα, θα ήταν ό,τι καλύτερο για την παραλία, plus η μικρή συσκευασία που βολεύει πολύ για την τσάντα.





Για τη συγκεκριμένη αγορά ήμουν πολύ ενθουσιασμένη καθώς είναι ένα προϊόν που δεν μπορείς να το βρεις εύκολα στην Ελλάδα και το εκθειάζουν άπειρα στα ξένα blogs. Συγκεκριμένα, τα reviews των αδερφών Pixiwoo και της Lisa Eldridge, ήταν αυτά που με έκαναν να τρέξω να την ψάξω στο Γαλλικό φαρμακείο. Είναι μια ενυδατική κρέμα, για όλους τους τύπους δέρματος όπως ισχυρίζεται, καταπολεμά την ξηρότητα και αποτελεί εξαιρετική βάση μακιγιάζ. Προσωπικά με απογοήτευσε, θεωρώ ότι δεν κάνει ΚΑΘΟΛΟΥ για λιπαρό δέρμα. Σε κανονικό-ξηρό ίσως κάνει θαύματα βέβαια. Θα της δώσω ακόμα μία ευκαιρία τώρα που θα αρχίσουν τα κρύα.

Θα ακολουθήσουν αναλυτικότερα reviews για κάποια από τα παραπάνω προϊόντα. Let me know αν δείχνετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάποιο συγκεκριμένα και αν έχετε δοκιμάσει κάτι από αυτά και πώς σας φάνηκε!

Kisses
Eleni



5 σχόλια:

  1. Την εταιρία PHYTO την ξέρω χρόνια και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη από τα προϊόντα της. Είναι ακριβούτσικη στα φαρμακεία και δυσκολευόμουν πάντα να βρω το σαμπουάν που ήθελα. Όντως κάποια προϊόντα της μυρίζουν "περίεργα" (όπως το σαμπουάν με αυτό και ρούμι) αλλά υπάρχουν και άλλα με τέλεια μυρωδιά.
    Γενικά, φθήνια η Γαλλία ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαμπουάν της εταιρίας δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά ένα δείγμα από μάσκα μαλλιών και το phytokeratine spray για προστασία από τη θερμότητα που χρησιμοποιώ μυρίζουν μια χαρά. Μόνο η συγκεκριμένη κρέμα έχει χάλια μυρωδιά (σαν πλαστικό)αλλά ευτυχώς δεν μένει στα μαλλιά. Γενικά δεν ήταν φθηνή η Γαλλία στα μεμονωμένα προϊόντα-ίσα ίσα κάποια ήταν και πιο ακριβά-απλά είχε καλές προσφορές σαν διπλά πακέτα.

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο το blog σου! Καλή αρχή σου εύχομαι! Έχω την Κ της la roche pose και μου αρέσει πολύ! Εγω τη χρησιμοποιώ το βράδυ όμως και ως κρέμα για δέρμα με τάση ακμής! Η ίδια σειρά έχει και την ενυδατική effaclar mat που κάνει πραγματικά ματ αποτέλεσμα αν είναι αυτό που ψάχνεις! Αν όμως βλέπεις οτι βγάζεις σπυράκια με όλα τα προϊόντα αυτά μήπως έχεις κάποια αλλεργία σε κάποιο συστατικό τους.. εγω το έχω αυτό με τα προϊόντα της Avene..οπότε αναγκαστικά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τπτ απο αυτή την εταιρία.!

    Φιλάκια,
    Νatalie , glaminthebeauty.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Natalie μου! Την έχω αγοράσει την effaclar mat, την χρησιμοποίησα 3-4 φορές και γέμισα σπυράκια. Πιθανόν να με πειράζει κάποιο συστατικό τους, όπως λες, γιατί και με την effaclar K, δεν είχα την καλύτερη αντίδραση. :(

      Διαγραφή
  3. Καλή αρχή! Υπέροχο blog και σου ευχομαι συχνά ταξίδια στην αγαπημένη Γαλλία!
    allthings4beauty.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή